Spoznaj me

In se prepričaj, da sem pravi kaliber za tvoje izzive

KDO SEM – OD BEDAKA DO TOBAKA

Sem Jan, me veseli.

Imam zelo strokoven naziv – diplomant tržnega komuniciranja in odnosov z javnostmi. Se sliši imenitno, kaj? Žal pa je to tudi vse. Reciva zgolj, da bi bilo znanje s faksa morda koristno pred 20 –imi leti.

A brez skrbi, to ne pomeni, da sem neveden. Praktično znanje sem namreč slabo leto pridobival v marketinškem oddelku podjetja Philip Morris Ljubljana. Tam sem se ogromno naučil o znamkah kot sta Marlboro in Chesterfield, njihovi prenovi, kampanjah, raziskavah in še marsičem. In pazi to, pokadil nisem niti ene cigarete!

Nato sva se s punco nenadoma odločila, da greva za leto dni potovati. In tako se je vse začelo.

 

Pogled v dalj in zametek nasmeška, ko se mi utrne izvrstna ideja. Je ta zate?

Pogled v dalj in zametek nasmeška, ko se mi utrne izvrstna ideja. Je ta zate?

border-tm-horizontalno

Med razmišljanjem o projektih se ne pustim motiti.

Med razmišljanjem o projektih se ne pustim motiti.

ZAČETKI ALI KAKO SEM NAJU S PUNCO PRODAJAL PO SVETU

Kot običajno, življenje ni upoštevalo vseh mojih načrtov in hitro sem ugotovil, da bo med potovanjem treba kaj zaslužiti. Ena možnost je bila copywriting, druga delo na črno. Kot si verjetno ugotovil, sem izbral prvo.

Nekaj izkušenj sem sicer že imel, a sedaj je bila od mojih besed naenkrat odvisna dolžina potovanja o katerem sem vedno sanjal. Bom uspel prodati sebe? Sem dovolj dober? Ja, seveda sem dvomil, a hkrati sem bil tudi izjemno motiviran.

V štirih mesecih, kolikor sem imel časa pred odhodom, sem se o prodajnem pisanju učil kot nor in našel nekaj strank. Uspelo mi je, da sem prav vsak mesec potovanja nekaj zaslužil. Ne ogromno, a dovolj.

Ne samo to, v prvih osmih mesecih potovanja po Novi Zelandiji in Japonski sva s punco za prenočišče zapravila zgolj 200€. Skupaj, ne po osebi. Na ta dosežek sem kar malo ponosen. Okej, zelo ponosen.

Kako je to mogoče? Vztrajno sem naju »prodajal« gostiteljem na spletnih portalih gostoljubja in prostovoljstva. Marsikoga sva slišala tarnati kako težko je dobiti gostitelja, saj je konkurenca med popotniki velika, a očitno tudi tukaj delujejo principi prepričljivega pisanja.

Med potovanjem sem copywriting nepričakovano vzljubil. Z veseljem se spopadam z izzivi, ki jih nudi in pridobivam nova znanja. Očitno sem moral na drugo stran sveta, da sem našel svoj poklic.

 

border-sm-horizontalno

ZAKAJ TI LAHKO POMAGAM IN S ČIM SE LAHKO POHVALIM

Odkar sem se odločil za kariero copywriterja se neprestano izobražujem in vadim. Brezčasno znanje povezujem z najsodobnejšimi trendi.

Tudi moj seznam strank se širi in tako sem samostojno ali preko agencije pisal za S&T, Brioni Yachts, ABC Accelerator, Suzuki, Isostar, Erento, CodeCacao, RobinFood,Triglav Skladi in druge. Članke sem objavljal v časopisu Večer, reviji Joker in na enem izmed najpopularnejših slovenskih blogov Povsod je lepo.

ABC pospeševalnik mi je zaupal vodstvo delavnice o Copywritingu, na kateri sem predaval 30 startupom njihovega programa. Povprečna ocena osmih aspektov delavnice je bila 4,6 od 5.

S svojim pisanjem sem osvojil drugo mesto na natečaju za šolnino izobraževanja Damn Fine Words, ki ga vodi ena izmed najbolj priznanih copywriterk Severne Amerike – James Chartrand in ga uspešno opravil ter pridobil ogromno novega znanja.

James je bila z mojim delom kar zadovoljna:
“Jan, this is good – pretty damned good, in fact, and I’m impressed. Both by this piece, and by you and your hard work in the course!”

Zaradi vsega naštetega sem prepričan, da lahko pomagam tudi tebi. Kako natančno, pa lahko prebereš tukaj.

Veseli me, da sem te spoznal… no, da sem se ti lahko predstavil.

Zdaj, ko veš toliko o meni, pa mi lahko tudi ti pošlješ kak mail in poveš, kaj lahko storim zate. 😉

Odlično!

KopyNinja je že v nizkem startu in nestrpno čaka, da boš vnesel svoj email naslov in kliknil na gumb.

Woohoo, uspešno si se naročil! Dobrodošel med nami.