Ponudniki telekomunikacijskih paketov zvišujejo cene. Ti jih lahko znižaš.

Odkrij, kako se lahko zelo preprosto in uspešno pogajaš za popuste storitev ter na letni ravni precej prihraniš.

Verjetno si že slišal za prihajajočo podražitev telekomunikacijskih paketov, ker bosta kanala Pop TV in Kanal A postala plačljiva. Ne, ne bosta na izbiro, ampak bosta preprosto dodana v osnovne pakete ponudnikov.

Kaj lahko ob tem storimo? Članek na RTV Slovenija pravi, da nič.

Sam se ne strinjam.

Kje se skrivajo popusti?

Z malo iznajdljivosti in poznavanjem prepričljivega pisanja (hej, saj si vendar na KopyNinja blogu) je zdaj idealen čas, da prideš do zajetnega popusta.

Zakaj?

Kot prvo se za ceno večine storitev da pogajati. “Zahodnjaki” tega sicer nismo navajeni in nam že ob besedi barantanje postane neprijetno, zato niti ne poskusimo. Sploh ne vemo, kakšno pogajalsko moč imamo.

Zdaj je pravi trenutek, da jo spoznaš in izkoristiš.

Najprej moraš poznati svoje občinstvo – v tem primeru ponudnike televizijskih (in internetnih) storitev.

Kaj moraš vedeti? Strošek pridobivanja nove stranke je za ta podjetja bistveno višji kot pa strošek ugodnosti za obstoječo stranko. Dokler jim prinašaš vsaj evro dobička mesečno, je to boljše, kot da greš h konkurenci.

Kot drugo lahko zaradi podražitve brez kazni prekineš svojo vezavo. Od 30. 1., ko so bile podražitve napovedane, imaš 30 dni časa, da to storiš in v tem času imaš bistveno večjo moč. Idealen trenutek, da se malo pogajaš.

Kako se lotiti pogajanj?

1. Preveri podobne pakete konkurenčnih ponudnikov

Upoštevaj tudi akcijske ponudbe. Ni važno, če si res pripravljen menjati ponudnika, saj to veš le ti. Telemach recimo ne bo podražil paketov, tako da je lahko dobra izhodiščna točka (sicer je ravno Telemach eden izmed glavnih krivcev za splošno podražitev).

Zabeleži si podobne, a cenejše pakete in pakete, ki nudijo več za isto ceno.

2. Piši ali pokliči svojega ponudnika

Vljudno pojasni, da bo tvoj trenutni paket po podražitvi precej drag in da razmišljaš o prekinitvi razmerja, saj si pri konkurenci našel ugodnejše ali boljše opcije. Povej katere.

Pokaži, da si resen in da si se pripravil ter pregledal ponudbo na trgu.

3. Postavi odprto vprašanje

Najprej povej, da si že dolgo časa njihova stranka (seveda le, če si res) in da si kar zadovoljen s storitvijo. Da bi v bistvu najraje ostal pri njih, a te malo jezi ta podražitev. Zato te zanima, kako ti lahko pri tem pomagajo in kaj lahko storijo zate, da tvoj paket ne bo slabši od konkurenčnih.

Na takšno vprašanje ti ne morejo odgovoriti s preprostim »ne«, ampak morajo razmisliti, kaj so njihove možnosti – kar je učinkoviteje. Ok, lahko rečejo, da ne bodo storili nič, a to ni ravno dobra poslovna poteza.

Skoraj gotovo boš dobil nazaj ponudbo s kakšnimi popusti ali drugimi ugodnostmi. Pa tudi če je ne, ne boš izgubil ničesar. Boš pa ugotovil, da je tvojemu ponudniku malo mar za stranke in ga je resnično bolje zamenjati.

Na podoben način se lahko pogajaš v veliko primerih. Vsako resno podjetje ima ugodnosti, ki jih lahko zaposleni ponudijo, da bi zadržali stranko. Če pri več podjetjih iztržiš majhen popust, lahko to na letni ravni že nanese za kak dopust (pa še rima se, tako da 100% drži).

Spodaj lahko prebereš kaj sem napisal Simobilu, ko sem želel menjati paket. Pred tem mi je bilo 3x rečeno, da mi paketa med vezavo ne morejo zamenjati. Zakaj? Ker je takšna pogodba in to pač ni mogoče. V zadnji poslovalnici so mi dejali, da lahko poskusim spisati prošnjo, a da jo bodo najverjetneje zavrnili.

Po poslanem mailu sem v roku treh ur prejel sms, ki me je obvestil, da sem sedaj naročen na Orto Tripster. Očitno je bilo potrebno omeniti menjavo operaterja, da je nemogoče postalo mogoče.

 

Za konec še to: takšnih sporočil nikoli ne piši v jezi, tudi če je tvoj ponudnik storil kakšno bedarijo (kot se to pogosto zgodi). Oseba, ki bo tvoje sporočilo prebrala, ni nič kriva. S takšnim pristopom boš škodo naredil predvsem sebi, saj boš razjezil nekoga, ki ti lahko pomaga in ti ponudi ugodnosti. Če si vljuden, spoštljiv in imaš dobre argumente, bo tudi oseba na drugi strani bolj pripravljena pomagati.

KopyModrost #12:

Imaš večjo pogajalsko moč, kot si misliš. Izkoristi jo.

Naroči svojo KopyNinjo

Naj ti v tvoj email predal 2x tedensko dostavi sveže članke in dodatne nasvete za zveste bralce. Tako se boš še hitreje naučil prepričljivo pisati.

 

Woohoo, uspešno si naročil svojo KopyNinjo! Dobrodošel med nami.

Share This